Projecten

Het Geldersekade Hotel – MAI hotel

By 12 juli 2017 No Comments

Project
Het Geldersekade Hotel

Het MAI hotel is een gezamenlijk initiatief van Dun Yong (familie Dun) en de NV Zeedijk.  Meerdere gebouwen zijn daarbij gerenoveerd, waarvan een deel van de aan de Geldersekade liggende gebouwen hun oude gevels terug heeft gekregen. Bij het ontwerpen van het hotel is veel aandacht besteed aan het zoveel mogelijk terugbrengen van de oorspronkelijke gevels van de verschillende panden op de Geldersekade.

Het Geldersekade Hotel is een 4-sterren hotel met 81 kamers met een Aziatisch thema. De sfeer in het hotel ademt het Shanghai van nu uit. De begane grond van het hotel heeft een cultureel en economisch karakter door het onderbrengen van een verscheidenheid aan functies waaronder galerieruimten, werkplaatsen voor kunstenaars, ontvangstruimten voor hotelgasten, een restaurant en Feng Shui tuin. De ruimten waar deze activiteiten plaatsvinden staan met elkaar in verbinding zodat er een open karakter ontstaat en er contact met de straat is. Het hotel brengt de Zeedijk met de Geldersekade in verbinding via de Elleboogsteeg.

Vondel Hotels die al meerdere moderne luxe hotels in mooie oude panden exploiteerd in Amsterdam, is een belangrijke partner in het project. De kenmerken voor Vondel Hotels zijn: geen hotelketen imago, gevestigd in oude panden/gebouwen, omgeving en buurtbewoners maken integraal onderdeel uit van het hotelconcept, eigentijds en originele design/kunst, interieur erg belangrijk, oog voor detail, persoonlijke service, hoger markt segment, geen bus-toerisme, kleine zakelijke groepen/vergaderingen.
Bij Hotel Geldersekade heeft Vondel Hotels ook nog extra aandacht besteed aan de volgende punten: veiligheid voor de buurt 24/7, werkgelegenheid, ontmoetingsplek voor de buurt, besteding van gasten in de buurt, restauratie van de bestaande gevels, verschillende kleine leveranciers (vanuit de directe omgeving).