Nieuws

ONGEKEND.ZEEDIJK

Ongekend Zeedijk

De Zeedijk: een kosmopolitisch dorp met een rafelrandje in het hart van de stad, vol ongekende verhalen. Verhalen die meer Amsterdammers zouden moeten kennen. Daarom is er van 10 december – 10 januari ONGEKEND.ZEEDIJK: een expositie op de Zeedijk, waarin deze verhalen door drie kunstenaars in de etalages verbeeld worden en via audio tot leven komen. De Zeedijk als expositie van haar eigen verhaal. De expositie is 24 uur per dag gratis te bezichtigen in de etalages. De audiotour met ingesproken verhalen van Zeedijkers is eveneens ter plekke gratis beschikbaar via een QR-code.

ONGEKEND.ZEEDIJK is een experimenteel kunstproject in het kader van 750 jaar Amsterdam en Aanpak Binnenstad. Drie trainees van de Gemeente Amsterdam zijn met lokale bewoners, ondernemers, creatievelingen en (jonge) Amsterdammers in gesprek gegaan over het verleden, heden en toekomst van de Zeedijk. Wat betekent de Zeedijk voor hen? Waarom voelen zij zich verbonden met de Zeedijk? Wat is het ongekende verhaal van de Zeedijk dat bij meer Amsterdammers bekend zou moeten zijn? Aan de hand hiervan is een expositie gemaakt door drie jonge kunstenaars, Susan Kooi, Neil Fortune en Tja Ling Hu. De expositie nodigt jonge Amsterdammers uit om naar de Zeedijk toe te komen om de verhalen te beleven, herkenning en verbondenheid te ervaren, en zo te voelen dat zij onderdeel zijn van de binnenstad.  Kom je ook?

ONGEKEND.ZEEDIJK is een samenwerking tussen Gemeente Amsterdam, Amsterdam 750,  Aanpak Binnenstad, NV Zeedijk, BIZ Zeedijk, W139 en Collecting the City van het Amsterdam Museum.

Locatie
Zeedijk, Amsterdam (startpunt audiotour is op Zeedijk 7)

Openingstijden
24 uur per dag geopend van 10 december 2021 t/m 10 januari 2022

Ticketlink
Het event is gratis toegankelijk
Meer info: https://amsterdam750.nl/ongekendzeedijk/

Link naar insta
https://www.instagram.com/ongekend.zeedijk/