Nieuws

Belangrijk bericht!

By 17 juli 2015 No Comments

Aan onze huurders,

De afgelopen tijd is er in de media veel aandacht voor tijdelijke verhuur van woningen via websites als Airbnb. Vanwege de wisselende nieuwsberichten legt NV Zeedijk haar beleid nogmaals aan u uit.

Vakantieverhuur is bij alle woningen van NV Zeedijk verboden
Het is op grond van de algemene bepalingen van NV Zeedijk niet toegestaan om uw woning geheel of gedeeltelijk (bijvoorbeeld een kamer) aan anderen te verhuren of in gebruik te geven. Dit geldt ook voor tijdelijke vakantieverhuur, zelfs als dit maar een enkele keer per jaar voorkomt.

Waarom is tijdelijke verhuur verboden?
De woningen van NV Zeedijk zijn bedoeld voor permanente bewoning en zijn niet voor toeristen. De huurprijs is hierop aangepast. Het belang van de huurder van de inkomsten weegt niet op tegen het belang van de buren en de buurt om geen overlast te ondervinden. Particuliere vakantieverhuur draagt niet bij aan de doelstellingen van de NV Zeedijk om het woon- en leefklimaat van de historische binnenstad van Amsterdam te verbeteren, omdat daardoor nog meer toeristen worden aangetrokken.

Wat zijn de gevolgen?
Op overtreding van het verbod staat een hoge boete. Ook moet u alle inkomsten aan NV Zeedijk afdragen. Verhuur van de woning aan anderen, bijvoorbeeld via Airbnb, rechtvaardigt bovendien beëindiging van de huur.

NV Zeedijk controleert actief of haar woningen aan anderen te huur worden aangeboden. Bij constatering zult u uw woning moeten verlaten. U krijgt geen voorafgaande waarschuwing of een tweede kans. Recent is dit nog bij een huurder van NV Zeedijk gebeurd. U bent daarom gewaarschuwd.

Waar meld ik illegale verhuur?
Illegale verhuur kunt u gedurende de zomerperiode ook melden via de hotline van de gemeente Amsterdam.

Voor vragen over de inhoud van dit schrijven, kunt u tijdens kantooruren (dagelijks van 09.00 – 12.00 uur) contact opnemen met onze afdeling Verhuur woningen via 020-6258467. Een e-mail sturen mag ook naar: info@nvzeedijk.nl

Wij wensen u een fijne zomer!

Namens het team NV Zeedijk