Verhalen van de Zeedijkers

Sten Lezer (30) & Bartu Gündüz (21)

Bewoners van de Bloedstraat

Sten Lezer is geboren en getogen in Amsterdam en ziet het als thuisbasis. Ook Bartu Gündüz groeide op in Amsterdam. De twee vrienden en collega’s wonen sinds enige tijd samen in een gezellig appartement aan de Bloedstraat en voelen zich er helemaal thuis. “Het is een monumentaal pand, het is helemaal gerestaureerd en heeft geschiedenis en leven. Hoe vet is dat,” vertelt Sten.

Het fijnste aan de buurt vinden Sten en Bartu dat je de deur uit loopt en je meteen in de stad bent. Ook over de relaxte en open sfeer zijn ze erg te spreken. “Het is een constant komen en gaan van mensen die met de juiste houding naar de buurt komen: op zoek naar gezelligheid en een beetje gekke dingen. Die combi maakt deze buurt zo interessant.”

Op de vraag ‘wat is je favoriete plek in de buurt’, antwoorden de vrienden zonder enige twijfel: Thaise snackbar Bird. Het dagelijkse kopje koffie wordt gedronken bij Latei en voor een hapje eten gaan de mannen graag naar Dum Dum Palace. Een waslijst met andere winkels en restaurants volgt.