Project
Mijn vaste klant

Welke verhalen hebben de klanten over hun favoriete winkel of café/restaurant op de Zeedijk? Ondernemers op de Zeedijk, Stichting Operamakers en de NV Zeedijk hebben zich deze vragen gesteld. In 2013 zijn verhalen van 27 vaste klanten vastgelegd door filmmaker Robin Vogel. In deze films vertellen vaste klanten wat hun binding is met de Zeedijk in Chinatown. De Zeedijk werd zo geportretteerd als een bijzondere buurt, uniek in het (winkel)aanbod, waarbij de persoonlijke aandacht als grootste kracht van de winkels, café’s en restaurants wordt ervaren. Van juli tot oktober 2013 waren de films op beeldschermen reizend over de Zeedijk te bezichtigen, waar vele honderden mensen van konden genieten.

De films zijn te bekijken op het you tube kanaal van de NV Zeedijk, klik hier.

Het was de bedoeling de prachtige verhalen te verwerken tot een lied met het verhaal van de vaste klant over die bijzondere plek, gezongen in de winkel en als cadeau aan de onderneming. We zijn er helaas niet in geslaagd de financiën voor het vervolg aan het project te geven. Hiermee komt aan Mijn vaste klant een einde. De verhalen van alle vaste klanten, in een prachtig filmdocument over de Zeedijk en de kracht van de buurt, blijven voorlopig zichtbaar op de hierboven genoemde kanalen.

Veel dank aan eigenaar en vaste klant van: Proeflokaal deOoievaar, In ‘t Aepjen, Skek, Café De Kletskop, Café Verhoeff, The Queen’s Head, Mc Carthy’s, Gojoker Comics & Strips, Outland Designer Toy Store, Casablanca Restaurant, Café Casablanca, Maleisisch Restaurant Wau, Hofje van Wijs, Café Zilt, Armin Couture, ES Collection, Café ‘t Mandje, Patta, Brood, Sugar & Spice Bakery,Toko Dun Yong, Kelly Printing en Copy, Fo Guang Shan He Hua Temple, Nam Kee, New King, Vishandel Zeedijk en Latei.