Verhalen van de Zeedijkers

Michael Bruynse & Diana Hamaker

Eigenaren café ZILT

Michael Bruynse en Diana Hamaker kwamen altijd al naar de Zeedijk om een borrel te doen na het werk. Diana’s familie baatten vroeger Café Allerhande (het huidige Melkmeisje) uit en Michael zocht weleens zijn ouders en ooms op die kaarten in De Ooievaar. Met een behoorlijke dosis horeca ervaring besloot het stel 14 jaar geleden een nieuwe uitdaging aan te gaan en opende hun eigen café, ZILT op de Zeedijk. Hun missie: een café met bovengemiddeld mooie producten en hele goede service. Een zaak waar bovendien vrouwen ook alleen naartoe willen komen. “Als vrouwelijke gasten hier alleen naartoe komen en zich veilig voelen, dan heb je een goede sfeer neergezet,” vertelt Michael.

Dat het Michael en Diana niet alleen gaat om hun eigen zaak blijkt uit de evenementen die ze organiseren om hun gasten en overige Zeedijk bezoekers te bedanken. Het welbekende feest op 1 januari, de Hartjesdagen, Koningsnacht, maar ook het jaarlijkse uitje naar de Efteling.

Het stel heeft in de loop van de jaren een fijne groep mensen om zich heen verzameld. Vaste gasten en ook ondernemers uit de straat die ze niet zien als concurrenten, maar als collega’s. “Je steekt elkaar aan. Je helpt elkaar aan informatie en contacten. Juist de mensen die echt bezig zijn met het vak, die vinden het ook leuk om met elkaar te delen,” vertelt Diana.

Michael hoopt dat de ondernemers in de buurt met elkaar blijven samenwerken. Om er zo samen voor te zorgen dat het geen platte boel in de straat wordt, maar dat het levendig en divers blijft. “Ik ben daarom heel blij met de positieve invloed van jonge ondernemers in de straat. Dat soort mooie, nieuwe jonge energie. Soms begrijp ik ze totaal niet. Maar ik hou van die jonge bevlogenheid.”