Verhalen van de Zeedijkers

Marco Oskam 

Eigenaar van café Casablanca

Toen Wim – toenmalig eigenaar van café Casablanca – 17 jaar geleden iemand zocht om glazen te halen, was het Marco Oskam die hem hielp. Twee keer in de maand ging Marco op vrijdagavond richting de Zeedijk. Twee keer per maand werd vier keer per maand en resulteerde uiteindelijk in een vaste baan als bedrijfsleider. Hij had nog nooit iets in de horeca gedaan, maar het beviel hem zo goed dat hij de kroeg na vier jaar kocht en inmiddels al 13 jaar trotse eigenaar is van één van de gezelligste cafés in de buurt.

Marco koos niet bewust voor de Zeedijk, maar het bevalt hem maar al te goed. “De Zeedijk is eigenlijk een dorp op zich. We weten bijna alles van elkaar. Dat maakt het een hele leuke buurt om in te werken.”

Ondanks de fijne sfeer en het goede gevoel dat Marco bij de buurt heeft, ziet hij kansen om de buurt nog toegankelijker te maken. Zo lijkt het hem wel wat als de straat een voetgangersgebied wordt met beperkte laad en los tijden. Zodat voetgangers optimaal kunnen genieten van de buurt. Dat dit niet binnen een dag kan gebeuren is volgens Marco logisch: “Het is continue zoeken naar de balans. De NV Zeedijk slaagt er redelijk in om te laveren tussen de belangen van bewoners, ondernemers en bezoekers.”