Verhalen van de Zeedijkers

Juan Kastanja (25)

Salesmanager bij Patta

Wat begon als een droom van twee jongens die naar New York gingen om schoenen in te kopen, groeide uit tot een internationaal succes. Juan Kastanja, salesmanager bij Patta, spreekt vol lof over het succes van het bedrijf. Over de mooie samenwerkingen met NIKE, Adidas en Diadora en het filiaal in London dat ze afgelopen september openden. Maar hij is ook zeker te spreken over de Zeedijk. “De Zeedijk is niet mainstream zoals de Kalverstraat, mensen willen voor ons off-route gaan.” Hij beschrijft de Zeedijk als een plek waar in de zomer smartlappen gezongen worden op straat, waar je heerlijk Surinaams kunt eten, maar waar ook een goed Italiaan te vinden is. Het multiculturele Amsterdam is waar hij trots op is.

Een van de mooiste dingen die de Zeedijk het bedrijf heeft gebracht is toch wel de pop-up store in samenwerking met NIKE op nummer 22. “Meer dan 500 man stond in de straat. Dat had niet gekund op de Nieuwezijds Voorburgwal.”

De ambitie spat er vanaf en voorlopig komt Juan met plezier elke dag naar de Zeedijk.

“Patta groeide snel en kwam hier op de Zeedijk terecht. Het ligt op de toeristische route maar het is geen Kalverstraat, zo blijven we exclusief. Deze buurt is multicultureel en dat vind ik prachtig, Nederlandse slagers maar ook lekker eten bij een Surinaams restaurant.”
“De mooiste sneakers in de winkel vind ik die van Diadora ….”
“Ikzelf heb 100 paar sneakers, maar in vergelijking tot mijn collega’s is dit nog niks. Mijn Nike airmax 1 zijn mijn favoriet.”

“Laatst organiseerde we een pop-up store samen met Nike, er stond een mega rij wat ik erg mooi vond om te zien. Via de NV Zeedijk konden we speciaal hiervoor een pand huren.”
“We gaan natuurlijk voor world domination maar voor nu ben ik heel erg tevreden op deze plek.”
“Ook de bekende (niet) Nederlanders weten ons te vinden, zoals Young Thug en laatst Edgar Davids die even shirtjes van ons kwam passen.”
“The word is on the streets”