Werken op de Zeedijk

KLABU

Zeedijk 59A

Klabu betekent CLUB is het Swahili,

Klabu Foundation is een sociale onderneming, die door middel van het bouwen van sportclubs in vluchtelingenkampen in Afrika mensen een kans biedt, om hun leven weer op te pakken.

Sinds de zomer van 2019 is de Klabu winkel geopend op De Zeedijk 59A. Velen, zowel toeristen als Amsterdammers, hebben hun weg naar de vrolijke winkel met aan de wanden zonnige foto’s van voetballende kinderen in blauwe, gele, paarse en roze Klabu voetbalshirts, gevonden.

De opbrengsten van de winkel gaan direct naar de sociale onderneming. Op deze wijze draagt iedere klant zijn/haar steentje bij aan het welzijn van vluchtelingen in Afrika.

De dames Roos Bodewes en Freya van Ommeren, bevlogen en enthousiaste medewerksters van Klabu,  zijn dagelijks van 12.00-17.00 uur in de winkel te vinden. Verkopen is ook het verhaal vertellen over de missie van de Klabu Foundation. Vanaf de opening is het aanloop van klanten goed. Het publiek varieert van aspirant voetballertjes die over de kleding hebben gelezen, tot toeristen uit binnen- en buitenland die vooral geïnteresseerd zijn in de mooie winkel en kleurige, unieke, sportkleding.

Freya vertelt dat toeristen De Zeedijk erg hip vinden. Een week geleden heeft ze aan 2 Italiaanse dames van rond de 70 jaar felgekleurde voetbalshirts verkocht, in de kleinste herenmaat, ze hielden de shirts meteen aan. Minder leuk vindt ze dat ze veel vragen krijgt in de trant van ”waar zijn die rode lichtjes”.

Iedere donderdag van de maand is er een Klabu-event. Donderdag 19 september jl., heeft de Britse hoogleraar Alexander Betts, expert in Internationale Aangelegenheden en Geforceerde Migratie, een lezing gegeven.

Een nieuw initiatief is de verkoop van de foto’s die overal in de winkel hangen. Ingelijst met Passe Partout. Het is een beperkte oplage en iedere foto wordt voorzien van een oplage nummer. Het prachtige boek met het verhaal, de modellen, het landschap en de kleding krijgt de koper erbij.

Het is nog wachten op een sportvereniging die Klabu als teamkleding gaat aanschaffen.

Te koop in de winkel:

  • Voetbalshirts
  • Sportbroekjes
  • Sportsokken
  • Speldjes
  • Stickers

Naar de website van Klabu