Verhalen van de Zeedijkers

Laurens Nette (33)

Ondernemer op de Zeedijk o.a. Mooie Jongens concept store & Dum Dum Palace

Ondernemer Laurens Nette groeide deels op in de buurt van de Zeedijk. “Ik heb er als kind vaak rondgelopen, maar er was nooit echt aanleiding om naartoe te gaan behalve voor de restaurants.” Volgens Laurens is de Zeedijk niet echt voor de Amsterdammer en dat zag hij vier jaar geleden als een perfecte uitdaging om zijn Mooie Jongens concept store op nummer 45 te beginnen. Inmiddels heeft Laurens heel wat succesvolle projecten op zijn naam staan en heeft hij in samenwerking met zijn partners meerdere goed lopende zaken in de buurt.

De Zeedijk voelt voor Laurens als een dorp. “Ik heb inmiddels heel veel mensen leren kennen. Ik zit ook in het bestuur van de ondernemersvereniging, dus logischerwijs kom je dan heel veel ondernemers en bewoners tegen. Daardoor krijg je een soort van binding. Dat is heel fijn.”

Hoe ziet de Zeedijk er over tien jaar uit? Laurens hoopt dat meer jonge retailers zich in de buurt gaan vestigen. Dat er zaken bij komen waar de (jonge) Amsterdammer een gevoel bij heeft en dat er meer van hen naar de Zeedijk komen. De Zeedijk als cluster met hippe gelegenheden waar men kan shoppen, eten en uitgaan. Niet enkel en alleen copy-paste winkels.