NieuwsProjecten

Duurzaam wonen in het duurzaamste pand van de Oude Binnenstad

In het meest duurzame pand van de Oude Binnenstad, Oudezijds Voorburgwal 136, zijn sinds kort vier duurzame appartementen opgeleverd.
Het pand waar de 4 appartementen zich in bevinden is de afgelopen jaren in zijn geheel gerenoveerd en heeft authentieke elementen behouden. Op de begane grond en kelder is een mooie bedrijfsruimte.

Restauratie
Tijdens de restauratie zijn er klimaat neutrale maatregelen toegepast. Het pand is van het gas af, is helemaal geïsoleerd, er is een warmtepomp, een WTW ( warmte-terug-win)installatie en er is vacuümglas ( Fineo) geplaatst. FINEO is de nieuwe generatie van isolerend glas. Dankzij vacuümtechnologie combineert deze beglazing een minieme glasdikte met een uitzonderlijk thermisch en akoestisch comfort (dun glas met hoge isolerende waarde).
Op het dak zijn zonnepanelen geplaatst en is deels bekleed met sedum. Via de fundering wordt er energie uit het grondwater opgewekt.

Energiezuinig
In de appartementen woon je energiezuinig. Doordat het goed geïsoleerd is en je gebruikmaakt van een warmtepomp en warmte-terug-win-voorziening voelt het in de woning comfortabel en warm op koude dagen en blijft het koel op warme dagen.

Deze duurzame appartementen zijn klaar voor de toekomst. Omdat een duurzame woning minder warmte verliest, hoef je minder te stoken. Bij een energiezuinig huis gaan de kosten dus omlaag.
Naast dat je minder aan stookkosten kwijt bent en minder afhankelijk bent van fossiele brandstoffen, stoot je minder CO2 uit. En dat is goed voor de toekomst!

Duurzame appartementen
De appartementen zijn mooi, licht en energiezuinig en hebben een uniek uitzicht over de Oudezijds Voorburgwal. De woningen zijn voorzien van vloerverwarming, een totaal gerenoveerde keuken en een badkamer met douche en toilet. In de appartementen ligt een mooie PVC-vloer. De warmwatervoorziening wordt geregeld door een boiler. De keuken is van alle gemakken voorzien. Een koel/vriescombinatie, oven, inductieplaat en vaatwasser maken het plaatje compleet.

In de verhuur
De gas en elektraprijzen blijven de komende jaren helaas stijgen. Doordat de woningen goed geïsoleerd zijn en gebruik maken van de nieuwste technologieën, zorgen de huurders die er nu wonen, er voor dat ze er in deze woning voor de komende jaren ook financieel warmpjes bij zitten.

Op dit moment zijn er 3 appartementen verhuurd. Het laatste appartement bieden wij te huur aan via deze link:
https://nvzeedijk.nl/2023/02/03/oudezijds-voorburgwal-136e/

Wie weet word jij wel een van onze nieuwe duurzame huurders!