Nieuws

Green Light Symposium 16 juni a.s.

Samen kleuren we de binnenstad groen

Het is bijna zover! Op 16 juni organiseert Green Light District om 10:00 uur het ‘Green Light Symposium’ in de Waalse Kerk.

In De Week van het Duurzaam Erfgoed ontdek je hoe bewoners, ondernemers, non-profits, erfgoed & duurzaamheidsprofessionals, gemeente, vastgoedeigenaren en kennisinstellingen samenwerken om in het historische hart van Amsterdam duurzame impact te maken, juist in deze bijzondere buurt, juist op dit moment.

Je bent welkom om 10:00 uur voor een spetterend programma, onder leiding van dagvoorzitter Suze Gehem, met onder meer:

  • TU Delft, De Groene Grachten, De Gezonde Stad, Rooftop Revolution en NV Zeedijk blikken samen terug op drie jaar Green Light District en de kansen op de duurzame roadmap.
  • Drie duurzame koplopers staan in de spotlight. Hoe verduurzamen en vergroenen zij de buurt en wat betekent dit voor henzelf en voor de buurt?
  • Innovatieprojecten in het gebied, zoals het duurzame grachtenpand aan de Oudezijds Voorburgwal 136 en de duurzame kadewanden.
  • Tot slot nodigen we je uit om samen na te denken over de toekomst van het Green Light District. Welke kansen benutten we? En wat is onze groene stip op de horizon?

Wandel mee door het Green Light District

Het programma in de Waalse Kerk eindigt om 12:00 uur. Daarna volgt een wandeling door de binnenstad langs duurzame bewonersinitiatieven, impactvolle projecten en inspirerende ondernemers.

Graag tot 16 juni!

Meld je aan via: https://6xwzsyj.momice.events