Nieuws

NV Zeedijk controleert waterleidingen

Veel Amsterdammers hebben vragen over loden waterleidingen en hun gezondheid. Dit onderwerp is actueel, omdat bekend werd dat er in Tuindorp Nieuwendam en Tuindorp Buiksloot (Amsterdam-Noord) nog loden waterleidingen liggen.
NV Zeedijk krijgt ook veel vragen van bezorgde bewoners. In de tachtiger jaren zijn de waterleidingen veel vervangen, maar omdat wij geen risico willen nemen met de gezondheid van onze bewoners, hebben we besloten alle waterleidingen te controleren.
Sommigen van u zullen al gemerkt hebben dat deze controles aan de gang zijn en vooralsnog treffen wij alleen maar koperen waterleidingen aan.Deze controles gaan nog een paar weken in beslag nemen. Daarna zullen wij u informeren over het resultaat van dit onderzoek.

Voor mensen die graag willen weten hoe dit gecheckt kan worden.

Het toegevoegde filmpje laat zien, hoe u zelf een loden waterleiding kunt herkennen.