Nieuws

Hartjesdag 2019

By 26 augustus 2019 No Comments

Hartjes Dag op de Zeedijk

Maandag 19 augustus 2019, de jaarlijkse Hartjes Dag op de Zeedijk

Amsterdam, 20 augustus 2019.

Kunt u het zich nog herinneren?

De eerste Hartjesdag werd georganiseerd in 2009.

Nog steeds is deze dag voor de bewoners en de buurt van De Zeedijk, een jaarlijks terugkerend feest. Op deze dag worden we verwend. Door de ondernemers van de Zeedijk.

Het begint met een heerlijke, gezonde lunch met alles erop en eraan, gewoon buiten op straat.

Voor de vrijwilligers en medewerkers van de Stichting Hartjesdagen Zeedijk is het vroeg dag.

Om een uur of 9 worden de schragen neergezet en er wordt gedekt met fleurige tafelkleden, borden, bekers, servetten en bestek. Het ziet er allemaal feestelijk uit en de zon schijnt.

Het verse fruit wordt uitgestald op de tafels. Een enthousiaste en hongerige buurman neemt alvast een hap van de appel en pakt een banaan.

Klokslag half 12 loopt de Zeedijk vol. Er is plaats voor iedereen. Buren en bekenden zien elkaar weer na een vakantie of gewoon even weg van huis. Even bijkletsen.  Er wordt veel gelachen en de sfeer is optimaal.

Voor het pand van Casablanca Variété, is het wel heel gezellig. Dat kan niet anders:

Hier zitten de “bewakers” van de Zeedijk en genietend van een kroketje, houden ze de boel scherp in de gaten. Dit natuurlijk onder het toeziend oog van de buurtbewoners.  Zij hebben de dame en heren van de politie nog wel het een en ander te melden.

Op de foto links: Dick Eenhuizen (wijkagent Wallen), daarachter: Corinne Kouwenberg (wijkagent Nieuwmarkt-Zuid). Rechtsachter: Ivo van den Burg (thematisch wijkagent (crowd) en helemaal vooraan rechts: Paul de Frenne, die al 32 jaar op De Zeedijk woont.

Rond halfeen begint het te miezeren. Maakt niet uit. Velen hebben een paraplu meegenomen en die wordt, zoals een goede buurt betaamt, gedeeld.

Wat niet wordt opgegeten, kan worden meegenomen. Ook dat mag op De Zeedijk. Sommigen gaan naar huis. Enkelen spreken af in het café of elders en maken zich op voor een enerverende middag en avond.

Ook namens de NV Zeedijk: dank aan Stichting Hartjesdagen en de vrijwilligers.

2019-21-08