Nieuws

Openstelling ‘Oudezijds Voorburgwal 136’

By 3 september 2018 No Comments

Eind juli 2018 is NV Zeedijk eigenaar geworden van Oudezijds Voorburgwal 136. Op zondag 9 september stellen we het pand open in het kader van Open Monumentendag 2018. U bent van 10.00 uur tot 17.00 uur welkom op Oudezijds Voorburgwal 136 en kunt dan in ieder geval de beletage en de kelder bezoeken.

Dit Rijksmonument uit 1733 is niet in al te beste staat. Alleen het bijzondere houten borstbeeld (deurstuk) boven de voordeur is in 1999 nog gerestaureerd. Werk aan de winkel dus! Over de aanpak van het pand en de toekomstige invulling willen we de komende tijd graag in gesprek met directe buren en andere betrokkenen en geïnteresseerden. 9 september is een eerste gelegenheid waarop we bezoekers willen vragen om hun ideeën over de restauratie en de toekomstige invulling met ons te delen.

Graag tot ziens op 9 september op de Oudezijds Voorburgwal 136 of op een ander moment. Kunt u niet komen maar wilt u wel op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rond dit pand of heeft u een goede suggestie? Mail dan even naar het speciale mailadres ozvbw136@nvzeedijk.nl

Klik hier voor het bericht over de openstelling en hier voor de algemene website van Open Monumentendag Amsterdam 2018.