Nieuws

Buurtbivak: de gemeenteraad komt naar de binnenstad

By 31 augustus 2017 No Comments

Dit is echt totaal onleefbaar“, verzuchtte Filemon Wesselink (BNNVARA) enkele weken geleden tijdens tv-opnamen over het 1012-gebied. Het resultaat is in twee uitzendingen in oktober te zien. De klachten over een onleefbare situatie in het stadshart worden steeds luider. Is dat terecht? Zo ja, wat is daar dan nog aan te doen? Zo nee, hoe komt het gebied dan aan zo’n slecht imago? Dit zijn op dit moment de belangrijkste vragen voor de Amsterdamse politiek.

NV Zeedijk stelt alle Amsterdamse raadsleden in staat om de binnenstad 24 uur te ervaren en vanuit het hart van de stad te werken aan oplossingen. Wij stellen daarvoor de nieuw ontwikkelde woningen in de Lange Niezel, boven het vernieuwde restaurant Centra, van 4 tot 11 september ter beschikking. Alle partijen zijn uitgenodigd. Hier kunnen zij de bewoners en ondernemers ontmoeten; het gebied, de problemen en de uitdagingen van binnenuit leren kennen.