Nieuws

Zeedijk Schoon 2016 – bezemactie op donderdag 21 juli

By 20 juli 2016 No Comments

Bezemaktie NV Zeedijk

Dertig jaar geleden flikten we het, toen veegden we de Zeedijk schoon, sindsdien zijn we aan het strijden en aan het verbinden. Donderdag a.s. pakken we samen met de buurt de bezems weer op!

In 1985 was de Zeedijk een “no-go” area, vandaag de dag is de Zeedijk een prachtige en dynamische ontmoetingsplek van ondernemers, bewoners, dagjesmensen en toeristen.

Met maar één maar: het is er vaak zo vuil!

Opengereten vuilniszakken, rondzwervend horeca afval, zwerfafval, sigarettenpeuken en vieze stoepen – zo vaak is dit het straatbeeld. Waar zijn de leefregels en simpele fatsoensnormen gebleven die het verblijf op de Zeedijk voor iedereen prettig en leefbaar maken?

NV Zeedijk kan dit niet langer aanzien en gaat het vuil te lijf!

De verbinding die we destijds legden met de buurt en die er voor gezorgd heeft dat de Zeedijk schoon en veilig werd, pakken we nu weer op. Samen met de ondernemers, de buurtbewoners en met hulp van de gemeente en belangeloos opererende partijen zorgen we ervoor dat de Zeedijk een begrip is en een gevoel blijft. Dat specifieke “Zeedijk gevoel” dat we na dertig jaar vechten, duwen, trekken en samenwerken met zijn allen hebben bereikt. Maar dan wel een schoon gevoel, graag!

Vandaar dat we donderdag 21 juli de bezems oppakken. Deze bezems, tezamen met een aantal eenvoudige leefregels (lees de regels hier in het Nederlands, Chinees en Arabisch), gaan we uitdelen aan de ondernemers. Om ieder er van te overtuigen dat een schone straat fijn, aantrekkelijk en veilig aanvoelt.

En om te laten zien dat de Zeedijk echt van ons allemaal is.

Lees hier het artikel van Iris Hermans in de Metro
en hier het artikel dat Richard van de Crommert heeft geschreven voor De Telegraaf

Foto’s Floor Kuiper