Nieuws

‘t Lachende Luipaard is losgelaten!

By 13 maart 2014 No Comments

Donderdag 13 maart was het zover! De pleister is verwijderd en de gevelsteen ’t Lachende Luipaard’ is weer te zien op de plek waar hij hoort.

Dankzij de inzet van de VVAG (Vrienden van Amsterdamse Gevelstenen) en de NV Zeedijk, is de gevelsteen na járen weer terug op zijn oorspronkelijke plek. Jos Otten, voorzitter van de VVAG, en Janny Alberts, directeur van de NV Zeedijk, hebben gezamenlijk de pleister officieel losgehaald waarmee ‘operatie terugplaatsen gevelsteen’ werd afgesloten.

Om even voor 120140313_luipaard gevelsteen6.00 uur stonden er al een aantal genodigden en geïnteresseerden te wachten voor het pand van de NV Zeedijk. Jos Otten wist hen te boeien met zijn speech over de geschiedenis en betekenis van gevelstenen in Amsterdam. Daarna was het tijd om ’t lachende Luipaard’ officieel te ontdoen van de pleister die er sinds december vorig jaar overheen zat geplakt. De ‘wond’ in de gevel van Zeedijk 47 was geheeld.

Na het officiële gedeelte is er in het kantoor van de NV Zeedijk nog even gedronken op ’t Lachende Luipaard’ en het gezamenlijke succes van de VVAG en de NV Zeedijk om de gevelsteen terug te krijgen op de plek waar hij vanaf 1717 heeft gezeten.