Verhalen van de Zeedijkers

Wim Peeters (70)

Eigenaar Casablanca Variété

“Toen ik hier 26 jaar geleden kwam liepen er 50 mensen over de Zeedijk per dag, nu zijn er het 50 per minuut.” Ondernemer, Wim Peeters, wist dat hij ervoor moest zorgen dat de straat ging lopen om zijn Casablanca tot een succes te maken. Hij introduceerde daarom de hartjesdagen, het jazzfestival, de brunch, en nog veel meer. Dertien jaar lang was hij de voorzitter van de buurtvereniging die zich samen met de NV Zeedijk hard heeft gemaakt om de Zeedijk te verbeteren.

 

Wim begon met een jazzclub en karaoke bar en inmiddels is hij eigenaar van het enige circusrestaurant in Europa: Casablanca Variété. Alles in de zaak ademt circus. Van theater met elke avond een variété show tot sfeervolle eetruimte met een goed Frans menu, roodpluche stoelen en een mooie collectie aan huiswijnen. Uit alle hoeken van ons land, en van verder, komen mensen om te genieten van dit unieke concept op een net zo unieke locatie.

Wat Wim nog wenst voor de Zeedijk? Dat de echte Amsterdammers naar de straat komen. Zodat ook zij kunnen genieten van alle diversiteit die de buurt te bieden heeft. Hij ziet het helemaal voor zich dat bezoekers door middel van een consumptiekaart bij alle ondernemers langs kunnen komen om te genieten van hun producten en de sfeer. “Bij mij drinken ze dan een lekkere Franse wijn en hier tegenover kunnen ze een lekker taartje eten.”