Verhalen van de Zeedijkers

Jessey Woodley (26) & Mark Visbeek (30)

Bewoners van de Zeedijk

Jessey Woodley en Mark Visbeek zijn al zeven jaar bij elkaar en wonen sinds een halfjaar voor het eerst samen op de Zeedijk. Mark is geboren in Amsterdam en opgegroeid in Almere, voor hem is onze hoofdstad dus niet onbekend. Jessey daarentegen groeide op in Enschede en studeerde in Utrecht. Het is voor haar de eerste keer dat ze in Amsterdam woont en het bevalt haar maar al te goed. “Ik vind de Zeedijk dus echt een vakantiesfeer hebben. De geuren van restaurants komen je tegemoet als je hier door de straat loopt en iedereen is in een gezellige bui.”

“Het is heel druk, maar het is ook wel heel gezellig. We hebben eigenlijk altijd wel de ramen open staan omdat het gewoon heel gezellig is om al die kletsende mensen te horen.” Ook is het stel erg te spreken over het ons kent ons gevoel in de buurt. “Toen we hier kwamen stonden we met een verhuis-bus voor de deur en kwamen er gelijk allemaal mensen vanuit café De Hartjes naar ons toe om te helpen,” vertelt Mark.

Het leukste aan de Zeedijk? Volgens Mark is dat de mix tussen hippe winkeltjes en de wat klassiekere zaken. “Je hebt hier alles. Je hoeft eigenlijk nergens anders meer heen.” “En het is heel leuk dat mensen spontaan langs komen, omdat het zo centraal ligt,” vult Jessey aan.